Psychotherapie?

De focus van psychotherapie ligt bij de persoon en zijn verhaal. In gesprekstherapie is taal ons belangrijkste hulpmiddel.

Elipsa is de Roemeense vertaling van het beletselteken of ellips; beter bekend als het leesteken bestaande uit drie puntjes… Het beletselteken kan -net als psychotherapie in iemands leven- verschillende betekenissen in zich dragen.

  • Soms kan in therapie een gedachtegang afgemaakt worden, die eerder omwille van verschillende redenen afgebroken werd. Het gaat om een onvolledige opsomming. In sommige gevallen staat het beletselteken tussen vierkante haakjes wat symbool staat voor een stuk tekst dat wordt weggelaten. Of: Hoe we soms als persoon zoveel te vertellen hebben maar moeite hebben om te spreken over datgene wat essentieel (van ons) is […]. De therapeut richt u op wat ontbreekt en help u verder te spreken.
  • Daarnaast worden drie puntjes gebruikt om een pauze weer te geven. Therapie is een manier om stil te staan. De therapeut helpt u om een pauze in te lassen, om van daaruit terug maar ook vooruit te blikken.
  • Net als het beletselteken in een verhaal impliceert therapie een zekere spanning. Een (emotionele) spanning waar we soms onterecht van weglopen, eentje die dikwijls heel wat kennis en oplossingen in zich draagt.
Leer ons kennen

Onze medewerkers genoten allen een gedegen opleiding en scholen zich voortdurend bij om u de juiste zorg te kunnen bieden. Onze basishouding is er eentje die vertrekt vanuit een integratief theoretisch kader, waarbij op maat van de persoon en zijn proces gewerkt wordt. Gemeenschappelijk is ons gedeeld geloof in de kracht van de therapeutische relatie.