Relatietherapie

Voor wie?

Hebben u en uw partner het gevoel steeds dezelfde hoofdstukken te blijven herlezen? Hebben jullie het gevoel als koppel vast te lopen zonder elkaar te willen opgeven?

Koppelgesprekken kunnen partners helpen om beter te begrijpen wat er tussen hen gebeurt, de betrokkenheid en connectie binnen de relatie te versterken of te herstellen. Signalen dat u vastloopt in de relatie kunnen zich o.m. uiten in:

  • Het gevoel elkaar niet te begrijpen
  • Escalerende conflicten
  • Gevoelens van eenzaamheid binnen de relatie, het gevoel naast elkaar te leven
  • Verliefdheid op een andere partij, overspel
  • Gebrek aan (seksuele) intimiteit/ verschil in verlangen
Leer ons kennen

Verloop

In het eerste gesprek nemen we ruim de tijd om kennis te maken en met aandacht naar het vastgelopen relatieverhaal te luisteren. De bedoeling is dat er stil gestaan wordt bij de relatie, maar ook bij de beleving van elk van de partners afzonderlijk. Tijdens dit gesprek wordt er een inschatting gemaakt van de therapeutische doelen van elk van beide partners afzonderlijk, nagegaan of deze al dan niet verenigbaar zijn met elkaar en haalbaar binnen therapie.

De daaropvolgende sessies zullen hoofdzakelijk bestaan uit koppelgesprekken waarbij individuele gesprekken niet uitgesloten worden.

Indien u alsnog vragen heeft of twijfelt of relatietherapie geschikt is voor jou en je partner, neem gerust contact op. Wij maken graag tijd om op jullie vragen te antwoorden en eventuele aarzelingen te beluisteren.

Ik wil een kennismakingsgesprek

Hoe kan praten ons helpen?
Dat doen we al zoveel?

Relatietherapie aangeboden binnen onze praktijk, is gebaseerd op een belevingsgerichte en systemische visie, waarbij innerlijke beleving (emoties) en interactiepatronen centraal staan.  Samen onderzoeken we waar het misloopt, ondanks alle pogingen die koppels dikwijls zelf al ondernomen hebben.