Soms is het zinvol om samen met anderen je verhaal te schrijven of dat van anderen te beluisteren. Verschillende groepscursussen trainen je vaardigheden om je kwaliteit van leven te verbeteren.

Groepssessies: 'Stress & burn out: Hoe krijg ik er vat op?'

“Burn-out”, een term die de laatste jaren heel vaak uitgesproken wordt. Toch wil je hem liever niet horen, zeker als je er middenin zit en het over jezelf gaat.

Je laten begeleiden in het goed zorg dragen voor jezelf is essentieel om sterker uit deze moeilijke periode te komen. Vanuit groepspraktijk Elipsa werkten we hiervoor een specifiek aanbod uit om jou verder te helpen.

 

Voel je je vaak moe? Heb je ondanks die vermoeidheid toch het gevoel dat je wil doorgaan? Voel je je niet meer gelukkig op jouw werk, met wat je doet of wie je bent? Heb je het gevoel dat je leeft om te werken en niet meer werkt om te leven? Voel je je vaak gespannen, zit je lichaam vast? Wil je het altijd heel erg goed doen maar heb je het gevoel dat dat niet meer lukt? …

Als het antwoord op een of meerdere van deze vragen positief is dan is dit aanbod iets voor jou.

Wat mag je verwachten?

In een beperkte groep van lotgenoten staan we stil bij wat jij voelt/ervaart en denkt en vertrekken van daaruit om te komen tot wat jij nodig hebt om je terug goed te voelen. We doen dit zowel door middel van gesprek als lichaamsgerichte oefeningen.

Vooraleer je deelneemt aan de groep maken we graag kennis met jou in een individueel gesprek. We bekijken dan samen of dit aanbod is wat jij nodig hebt en maken ruimte voor jouw verhaal.

Na het groepsaanbod volgt een individueel afrondend gesprek waarin we samen terugblikken op de begeleiding en vooruit kijken naar wat jij eventueel nog nodig hebt.

Praktisch

Start oktober 2024
telkens op vrijdag van 10 tot 11.30u

Kostprijs: 12, 5 euro voor 5 sessies 

Daarna volgt optioneel een afrondingsgesprek individueel voor het tarief 11 euro.

Begeleiders

Dit groepsaanbod wordt begeleid door psychologe Karlijn De Groof en orthopedagoge Heidi Adriaensen.

Ben je benieuwd naar wie wij zijn? Neem dan een kijkje op onze website via www.elipsa.be

Aanmelden 

Heb je bijkomende vragen over dit aanbod? Of wil je je graag aanmelden?

Contacteer dan:

Karlijn De Groof via karlijn@elipsa.be of 014/70 74 47

Heidi Adriaensen via heidi@elipsa.be of 0473/33 51 25

Groepssessies: 'Ontdek jezelf in verbinding met anderen' - VOLZET

Heb je last van een laag zelfbeeld, gebrek aan zelfvertrouwen, onbegrepen heftige emoties, ongewenste situaties, fysieke spanning of zoek je naar zingeving in je leven? Als je “ja” hebt geantwoord op een of meer van deze vragen, dan is dit aanbod op maat gemaakt voor jou.

Deze cursus biedt de kans om jezelf beter te begrijpen. Je ontdekt wat jou drijft in je persoonlijke leven, in relatie tot anderen en in de wereld om je heen. Bovendien leer je welke stappen je kunt nemen om verandering te brengen in de aspecten van je leven die voor jou van belang zijn.

In een wereld vol anderen is het van groot belang om betekenis te kunnen geven aan je leven, om jezelf goed te voelen. Doe met ons mee en ontdek de kracht van zelfbewustzijn en verbinding.

Wat mag je verwachten?

Je wordt ondersteund door een kleine groep mensen die vergelijkbare vragen en zorgen delen. Dit biedt de geruststelling dat je niet alleen bent in jouw ervaringen. Als je dat wenst, kun je ervaringen delen, en onze begeleiders zorgen voor een veilige omgeving waarin je jezelf kunt ontdekken. Het is een plek waar je jezelf kunt zijn en nieuwe gedragspatronen kunt oefenen.

Elke sessie omvat oefeningen, individueel of in duo, die gericht zijn op het vergroten van je bewustzijn over wie je bent en wat je nodig hebt om te groeien.

Praktisch

Start maandag 29 april 2024
met vervolgsessies op 06/05, 13/05, 27/05 en 3/06
telkens van 17u30 tot 19u

Nieuwe reeks zal starten in april 2024!

Kostprijs: 12, 5 euro voor 5 sessies 

Begeleiders

Dit groepsaanbod wordt afwisselend begeleid door psychologes Karlijn De Groof, Valérie Vandervelde, Suzanne Van Kempen en orthopedagoge Heidi Adriaensen.

Ben je benieuwd naar wie wij zijn? Neem dan een kijkje op onze website via www.elipsa.be

Aanmelden 

Heb je bijkomende vragen over dit aanbod? Of wil je je graag aanmelden?

Contacteer dan:

Karlijn De Groof via karlijn@elipsa.be of 014/70 74 47.