Justien Dieltjens

Justien is opgeleid tot dramatherapeut en lid van BVCT-ABAT (Belgische Vereniging voor Creatieve Therapie). Ze deed ervaring op in verschillende settings zoals PC Bethanië, Multiversum en Tsedek. Naast haar werk binnen Elipsa is ze werkzaam bij vzw Opweg, een dienst voor individuele begeleiding aan personen met een beperking. Hierdoor deed ze heel wat ervaring op in het creatief zoeken naar ingangspoorten. Ook volgt ze een opleiding Vlaamse gebarentaal.

Dramatherapie verschilt van gesprekstherapie in die zin dat Justien samen met de cliënt op non-verbale manieren gaat kijken naar en helpt expressie geven aan bepaald gedrag en emoties. Aan de hand van soms speelse, actieve werkvormen probeert ze samen met jou non-verbaal je verhaal tot stand te brengen en er via eenzelfde kanaal op in te grijpen om tot groei en verandering te komen. Naast haar individueel werk, organiseert ze ook met regelmaat groepstrainingen voor jongeren.

Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen bij haar terecht met zorgen die zich situeren op het vlak van:

  • Identiteit en zelfbeeld
  • Zelfvertrouwen
  • Uiting geven aan emoties
  • Weerbaarheid en opkomen voor jezelf
  • Leren aanvoelen en aangeven van grenzen

U kan bij Justien terecht na doorverwijzing vanuit het psychologenteam van Elipsa, of rechtstreeks als deze werkvorm u aanspreekt!

Justien is telefonisch bereikbaar op ma 17.30-18u en op woe 9-9.30u (0468/09 62 08).

  • Creatieve therapie - drama

    (Zuyd Hogeschool Heerlen (Nederland) )