Dominique Mertens

Wachtlijsten zijn helaas nog steeds een spijtige realiteit in de hulpverlening.  Nieuwe aanmeldingen zijn niet mogelijk tot eind mei 2023. Daarna kan u ons opnieuw contacteren zodat we u een correcter perspectief kunnen bieden. Als u zich toch aanmeldt voor eind mei, zullen uw gegevens niet bewaard worden.

Dominique is  klinisch psycholoog-psychotherapeut en praktijkhouder van Elipsa. Na haar masteropleiding voltooide ze de vierjarige opleiding tot cliëntgericht, integratief psychotherapeut. Ze werkt uitsluitend met volwassenen en spitst ze zich voornamelijk toe op (blokkades in) emotionele processen die ten grondslag liggen aan ons (psychologisch) welzijn en levenskwaliteit.

Ze is voorzitter vorming van de Vlaamse Vereniging voor Cliëntgerichte en Experiëntiële Psychotherapie & Counseling waar ze de permanente vorming van psychotherapeuten organiseert. Daarnaast organiseert ze samen met een collega psycho-educatieve groepstherapie rond het vergroten van je emotionele veiligheid. Tenslotte is ze ook als docent en supervisor verbonden aan de opleiding maatschappelijk werk van de Karel de Grote Hogeschool.

Klik hier voor een recent artikel

U kan bij haar terecht (in Herentals en in Borgerhout) wanneer uw zorgen zich situeren op het vlak van:

 • De regulatie van emoties: Intense of vastzittende emoties, leegte, stemmingswisselingen
 • Uitputting
 • Racismestress, discriminatie
 • Identiteits- en zingevingsvragen
 • Relationele pijn in het contact met vrienden, familie of partner(s)

Gelieve bij je aanmelding te vermelden of je de sessies zou willen laten doorgaan in Antwerpen (maandag) of in Herentals (woensdag, donderdag of vrijdagvoormiddag).

 

Dominique is telefonisch bereikbaar op woe en do tussen 15.00-15.30u (014 70 74 47).

 • Klinisch psycholoog volwassenen

  (Vrije Universiteit Brussel)
 • Cliëntgericht, experiëntieel psychotherapeut

  (Universiteit Antwerpen)